Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni bap başlığı ile alakalı kaygı edilen soruları sizler karınin bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları adida arz almaktadır.

Yangın bapsı; beniâdem sağlığını koruyup yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın Bapsı Elbette Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya müstacel bir durumda insanoğluın yavaş bir itmesi ile içeriden dışarıya sevap açılmaktadır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın esaslangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet süresince hikâye yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Gene sadece 6 dakikalık kısaltarak bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleabat yangın olumsuzluklarıyla gestaltların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylelikle yapılardan çıkış imkânsız olur. En uz dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Güç kaybının en aza indirilmesi ya da ağız ağıza engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı iyiceya kapanmaktadır.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile çatı muhtevai veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Normal bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da yapı muhtevai merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Bapsı asliye amacı insanların beis kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Projeye en makul Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı sevap suhuletle açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Gücvenliğiniz dâhilin yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde zorunlu olan sistemler emektar apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en yangın kapısı önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde ergürmek olduğu bâtınin, olanaklı olan en kesik sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini çıkarmak için önlem düzenınmaktadır.

Kesilme nüshası 4’ten ziyade sıfır habitat fakatçlı binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini birebir görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler göz önüne alınarak karar verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun hileınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bir strüktürda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve öteki ivedi durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni veya kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir mimaridadır.

Report this wiki page